top of page

ПРЕУСТРОЙСТВО НА ЖИЛИЩЕ В СОФИЯ


Тук ще разкажем за частично преустройство на апартамент в София по наш проект.

Имахме удоволствието клиентите да ни се доверят изцяло, вслушаха се в нашите идеи и изпълниха всичко, което им предложихме. Разбира се, както всеки ремонт, не всичко мина по план. С много спънки и непредвидени ситуации, накрая резултатът е пълно преобразяване на пространствата - светли, уютни и най-вече функционални.

В тристайното жилище за това четиричленно семейство имаше само една баня, една нефункционална и неизползваема тоалетна, перално помещение, и сериозен недостиг на гардероби и места за съхранение на вещи, обувки и дрехи. Именно това беше и главната причина младото семейство да потърси професионална намеса.

Съществуващо положение

Съществуващо положение

Подходихме генерално с идеята да направим общо 2 големи бани - цялостно преустройство на съществуващата и обособяване на втора баня на мястото на тоалетната и пералното. Предложихме преместване на зидове, отпадане на декоративни арки и много вградени гардероби в начупения съществуващ коридор. Идеята беше да е светло, функционално и най-вече удобно.


Проектно решение

Всяко жилище има своя потенциал да бъде функционално и да побере всичко, от което имате нужда. Всяко семейство има своите различни приоритети, нужди и изисквания, за да се чувства добре в своя дом. Дори малките апартаменти могат да бъдат изключително функционални и удобни. Вижте няколко идеи тук.

Следващият етап от процеса беше изпълнението на проекта. Предвид ситуацията за преустройство на използваемо жилище, ремонтните дейности трябваше да бъдат изпълнени във възможно най-кратък срок. Ако сте закупили ново жилище и тепърва Ви предстои ремонт, за да се нанесете в близко бъдеще, то ситуацията е доста по-улеснена.

Тук настоящият проект и строителните дейности вървяха почти успоредно и с много бързи темпове.

Неписано правило е при започване на строителни дейности, винаги да има непредвидими изненади.

Не разполaгахме с никакви първоначални данни и документация за конструкцията на сградата. В течение на процеса се оказа, че има конструктивна стоманобетонна колона на неочаквано място - между двете малки помещения - пералното и тоалетната. Така автоматично отпадаше първоначалният план за втората голяма баня, в която да се обособи и кът с пералня и сушилня.

Архитектите винаги се стремят да извлекат максимума от пространствата и това доведе до безброй варианти. Предвид ситуацията, че проектът се изготвяше успоредно със строителните дейности, трябваше да се мисли бързо и да се вземе най-доброто решение. Новото положение доведе до нов проект.

Резултатът накрая бе функционално и практично решение без компромиси с желанията на клиентите. Обособихме малко перално помещение зад плъзгащи врати в дъното на коридора. Направихме нова практична баня с голяма душ зона и изцяло вграден и скрит зад мебелни врати бойлер.

Вижте как пространствата могат да се преобразяват :

Целия проект може да разгледате тук .

 


Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.

JOIN OUR FAMILY

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
Follow Us
New On Instagram
bottom of page