top of page

10 ИДЕИ ЗА МАЛКИ ЖИЛИЩА


Вярвате или не - малките жилища, могат да бъдат изключително удобни, комфортни и да създават чувство за простор. Всичко необходимо може да е лесно достъпно и да се побере в малка квадратура. Важна е внимателно обмислената идея и проект. Често се използват мултифункционални мебели и решения за трансформация на пространства, за удобно съхранение на вещи или за съчетаване на няколко функции в едно.

Цените на недвижимите имоти, определят и търсенето. У нас двустайните жилища са едни от най-предпочитаните. Може и да са малки за нуждите на някои от нас, но бюджетът е определящ. В цял свят, в централните части на големите градове, жилищата са малки, тесни и скъпи. Тук ще Ви вдъхновим да видите потенциала на малките пространства.

10 примера за възможностите, които се крият във Вашия дом!

1.

Това мъничко студио е само 13 кв.м. Намира се в Полша и е дело на Szymon Hanczar.

Какво повече му трябва на един студент в големия град?

Разгледайте студиото в www.dezeen.com

2.

Нямате място за цяла спалня, но все пак искате да има спален кът, отделен от дневната? Вижте една интересна идея за решение на проблема:

Това жилище е само 30 кв.м., но в него има всичко - антре с гардеробно, преливащо в кухненски бокс, голяма баня, дневна с всичко необходимо и спален кът с огромно легло.

Вижте проекта тук.

3.

Toзи малък апартамент в Тайван е само 22 кв.м. Без съмнение изглежда просторен, светъл и удобен. Спалнята отново е решена на второ ниво, над кухнята и банята.

Няма спор, че във всяко малко жилище се усеща липсата на място за съхранение на лични вещи и удобни големи гардероби.

В този интериор проектантите от A Little Design са се фокусирали именно върху този проблем и решаването му. Освен гардероб до тавана по цялата дължина на жилището, са използвани всички свободни ниши и дори пространството под стъпалата към спалнята.

Вижте това малко и симпатично студио в www.archdaily.com

4. Малките апартаменти са истинско предизвикателство за проектантите.

Обособени различни кътове около един основен обем - това е гениално решение на жилище с площ 43 кв.м. Тук има всичко - кухня, кът дневна с телевизор, кът за работа, кът за релакс, отделен кът за спане, дори видео стена.

Разгледайте тази страхотна интериорна идея тук

5.

Обръщаме внимание и на един страхотен пример за скрита функция - прибиращо се легло. Изглежда като гардероб, но при нужда става легло. Лесна и бърза трансформация. За такъв тип мултифункционална мебел не е нужен огромен бюджет, но спестява място и променя стаята за секунди.

6.

Представяме и още един пример за прибираща се мебел - чудесно решение за маса за хранене. Архитектите от Another Studio, част от екипа на PLAN IDEA, са помислили за удобно решение в малката дневна.

Целият интериорен проект и плановото решение може да видите на www.anotherstudio.eu

7.

Това малко, симпатично студио е само 30 кв.м., но ще Ви очарова със светлина и чувство за простор. Височината на тавана позволява спалният кът да бъде решен на високо, освобождавайки място за работен кът.

Този и още няколко примера за проекти на малки жилища - best-home-designs.com

8.

Добавяме и няколко страхотни идеи за усвояване на пространствата около прозорците, които ще Ви вдъхновят и за Вашия дом. Използвайте за гардероб, кът за релакс, кът за хранене и т.н.

photo credit: www.contemporist.com photo credit: www.home-designing.com

photo credit: www.behance.net

photo credit: divisare.com

9.

Вариантите за спалня в малките жилища са наистина много. Ако нямате достатъчно пространство, забравете стандартите - спалня с две нощни шкафчета, тоалетка и гардероб с точни размери. Комбинирайте ги в една мебел или ги разделете в различни кътове и помещения. Следващите примери доказват колко очарователни и уютни могат да бъдат малките спални кътове.

photo credit: casaydiseno.com

photo credit: www.pinterest.com photo credit: www.homedsgn.com

data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAPABAP///wAAACH5BAEKAAAALAAAAAABAAEAAAICRAEAOw==

photo credit: www.archdaily.com photo credit: www.limaonagua.com.br

photo credit: designmag.fr

photo credit: www.contemporist.com

10.

Искаме да добавим и няколко решения на малки кухни. Кухнята е една от основните точки в дома. Тя трябва да е удобна, да има всичко необходимо.

Споменавали сме, че една оптимална кухня е над обща дължина от 300 см . Но когато мястото е ограничено, може да се вдъхновите за решения като тези :

photo credit: www.homebook.pl photo credit: vesta-mebel.eu/blog

смела и нестандартна идея - photo credit : www.contemporist.com

photo credit : www.behance.net photo credit: www.home-designing.com

 

Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.

JOIN OUR FAMILY

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
Follow Us
New On Instagram
bottom of page