top of page

9 ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ SKI CHALETS


Като запалени любители на зимните спортове, искаме да ви потопим в стила и уюта на едни от най-добрите ски вили по света. Ваканционните къщи и жилища винаги имат много характерен стил и излъчване. Планинските вили се открояват с особена топлина, удобство и чувство за гостоприемство. Нашите главни изисквания са задължително красива гледка, уютна камина и безупречен дизайн. Ще Ви покажем няколко зашеметяващи световни примери сред зимна приказка, които си заслужава да видите.

Без стени! Силно наклонените покриви са оригинална интерпретация на традиционните планински дървени хижи.

В регион със стриктни изисквания към новото строителство за архитектура, използвани материали, наклони на покриви и дори размери на прозорци, тази семейна ски вила в Manigod е оригинална модерна интерпретация на традиционните френски шалета.

Тази уникална семейна ски вила е проектирана с отделни обеми за различните функции, създаващи илюзията за композиция от няколко малки къщи. Решена изцяло в скандинавски стил, къщата е изцяло облечена със светлото дърво.

Впечатляваща реконструкция на една от най-старите къщи в региона на Червената планина в Аспен. Проектантите използват за вдъхновение спокойния дух и изчистения дизайн на японската архитектура.

Тези две уникални хижи в Швейцария са проектирани от известения архитект Peter Zumthor. Първоначалната идея е да бъдат ваканционни жилища за семейството му, но в последвие той и жена му решават да ги отдават под наем.

В действителност сега всеки може да наеме тези произведения на изкуството за своята ски ваканция!

Реконструкция на каменна къща от 1878 в Швейцарските Алпи. Едно малко уютно бижу сред планината на Savioz Fabrizzi Architectes.

целия проект вижте тук : https://www.archdaily.com/

Отново изключително интересна реконструкция на швейцарските архитекти Savioz Fabrizzi Architectes. Стари стопански сгради са превърнати в уникално място за почивка в Алпите.

8. Chalet val d'herens в Швейцария

Истински рай за скиори и сноубордисти е тази малка хижа в Port Hardy, Канада.

 

Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.

JOIN OUR FAMILY

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
Follow Us
New On Instagram
bottom of page