top of page

ЧЕРНО|БЯЛ ХОТЕЛ В СИНГАПУР


Искаме да Ви покажем един интересен хотел в Сингапур, който наскоро посетихме. Това е страхотен пример за строго минималистична архитектура и дизайн.

Hotel Mono се намира в Чайна Tаун в сърцето на града. Характерно застрояване за този квартал са 3-етажни редови къщи. Хотелът представлява реконструкция на 6 автентични стари сгради.

Проектът е дело на местно архитектурно студио - Spacedge Designs и се отличава с безкомпромисен минимализъм. Черно-белият дизайн обхваща всичко в този хотел. Монохромната фасада се откроява силно от шарения силует на улицата.

Още с влизането във фоайето, човек се потапя в черно-бялата атмосфера на сградата. Хотелът разполага с 46 стаи, всяка с различно разпределение, но подчинени на общия дизайн. Стаите са обзаведени в същия стил, като водещо в тях е геометричната форма на черна метална рамка, експонирана пред белите стени и таван. В този черен контур са интегрирани осветление, закачалки за дрехи, стълба и плот. Мебелите са изработени със същия материал и детайл. Коридорите на хотела са изпълнени с черна настилка, бели стени и черен таван. Всички врати на стаи са боядисани ръчно с цвета на прилежащите стени.

Цялостната атмосфера и осветление на общите части наподобява музей за съвременно изкуство, в който са представени скандинавски мебели. Нас лично ни спечели и минималистичния дизайн на всички пиктограми в сградата.

Хотелът не разполага с ресторант или място за закуска, но това не е проблем. В близост можете да намерите много автентични места за хранене. Hotel Mono е пример за разнообразието на минимализма. Чистият му дизайн създава убежище от градската суматоха, място в което можете да си починете от зрелищния ден.

Photo Credit : Plan Idea

Photo Credit : Plan Idea

 

Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.

JOIN OUR FAMILY

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
Follow Us
New On Instagram
bottom of page