ЧЕРНО|БЯЛ ХОТЕЛ В СИНГАПУР

January 26, 2018

 

Искаме да Ви покажем един интересен хотел в Сингапур, който наскоро посетихме. Това е страхотен пример за строго минималистична архитектура и дизайн.

 

Hotel Mono се намира в Чайна Tаун в сърцето на града. Характерно застрояване за този квартал са 3-етажни редови къщи. Хотелът представлява реконструкция на 6 автентични стари сгради.

 

hotelmono.com

 

 

Проектът е дело на местно архитектурно студио - Spacedge Designs и се отличава с безкомпромисен минимализъм. Черно-белият дизайн обхваща всичко в този хотел. Монохромната фасада се откроява силно от шарения силует на улицата.

 

Още с влизането във фоайето, човек се потапя в черно-бялата атмосфера на сградата. Хотелът разполага с 46 стаи, всяка с различно разпределение, но подчинени на общия дизайн. Стаите са обзаведени в същия стил, като водещо в тях е геометричната форма на черна метална рамка, експонирана пред белите стени и таван. В този черен контур са интегрирани осветление, закачалки за дрехи, стълба и плот. Мебелите са изработени със същия материал и детайл. Коридорите на хотела са изпълнени с черна настилка, бели стени и черен таван. Всички врати на стаи са боядисани ръчно с цвета на прилежащите стени.

 

hotelmono.com

 

 

Цялостната атмосфера и осветление на общите части наподобява музей за съвременно изкуство, в който са представени скандинавски мебели. Нас лично ни спечели и минималистичния дизайн на всички пиктограми в сградата.

 

Хотелът не разполага с ресторант или място за закуска, но това не е проблем. В близост можете да намерите много автентични места за хранене. Hotel Mono е пример за разнообразието на минимализма. Чистият му дизайн създава убежище от градската суматоха, място в което можете да си починете от зрелищния ден.

 

 

hotelmono.com

Photo Credit : Plan Idea 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photo Credit : Plan Idea 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

May 4, 2020

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
Follow Us
New On Instagram

c 2020 PLAN IDEA All Rights Reserved

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon