top of page

ЗА МАНСАРДИТЕ


В желанието да разгледаме един актуален и интересен въпрос, започнахме статия "ЗА И ПРОТИВ МАНСАРДИТЕ". След обмисляне на минуси и плюсове се оказва, че ние определено сме "ЗА" МАНСАРДИТЕ. Тук с много примери и факти ще подкрепим тази позиция.

photo credit: www.mansarda.it

На пазара за недвижими имоти често се предлагат подпокривни апартаменти. Харесват ни, интересни са, но не можем да се решим на такава покупка. Не искаме да рискуваме с наклонени покриви, нестандартни пространства и прозорци. Притесняваме се дали има добра изолация на покрива, дали той ще протече след време, как ще обзаведем нестандартните стаи и т.н.

Всички притеснения и питания, разбира се, са основателни. Добре положените и качествени хидро- и топлоизолации са много важни за едно комфортно обитаване. Според нас, рискът винаги си заслужава. В платформата www.moiatamansarda.bg може да намерите отговори на всички въпроси свързани с мансардните жилища, тяхното изграждане, реновиране и преобразяване.

Ние от Plan Idea много харесваме подпокривните пространства и тук ще Ви представим няколко любими интериори. Ще се убедите, че домът на последния етаж може да е страхотен . Гледката отвисоко винаги е по-добра!

photo credit : www.deco-cool.com/deco-chambre-8-ambiances-d-exception-qui-font-rever

Дали ще са на едно ниво, или на две, мансардите със своите скосени тавани и нестандартни пространства притежават свой характер, чар и най-вече уют. Енергията на последния етаж е винаги различна. Образно представено - така сте по-близо до природата, и сякаш може да "дишате" спокойно. Без шумни съседи над Вас, само небе и звезди.

Голям процент от жилищните сгради, строени в миналото, имат тавански помещения (складове) към всеки апартамент. Подпокривните пространства са често пренебрегвани, но дори едно малко таванско помещение може да се превърне в уютен и неповторим кът за почивка, работно ателие или дори детска стая!

Най-често у нас се срещат покриви под наклон 30° или 45°.

photo credit: www.superpozycja.com/mieszkanie-w-gliwicach-19.html

Вижте няколко страхотни идеи за обзавеждане на различни мансардни помещения в жилището и се вдъхновете :

  • ИДЕИ ЗА КУХНЯ

photo credit: www.lovingit.pl/albumy-wnetrza,6,mieszany-eklektyczny,19,kuchnia.html

PLAN IDEA Project: www.plan-idea.com

photo credit: gravityhomeblog.com/2016/09/09/cool-scandinavian-attic-apartment

photo credit: www.superpozycja.com/mieszkanie-w-gliwicach-19.html

  • ИДЕИ ЗА ДНЕВНА

photo credit: www.home-designing.com

photo credit: gravityhomeblog.com/2016/09/09/cool-scandinavian-attic-apartment

photo credit: www.mansarda.it

PLAN IDEA Project: www.plan-idea.com

  • ИДЕИ ЗА СПАЛНЯ

photo credit: http://www.interieurinspiratie.nl/

photo credit:www.pinterest.com

photo credit: http://www.architekturawnetrz.pl/

PLAN IDEA Project: www.plan-idea.com

  • ИДЕИ ЗА РАБОТНО МЯСТО

През наклонените прозорци влиза повече светлина за по-дълго време от деня. Ето затова подпокривното пространство може да се окаже най-доброто място за Вашето ателие или работно място.

Зимното слънце прониква през покривен прозорец в жилището по-дълго време, отколкото през вертикален прозорец. Стаите в студените месеци са дълго време осветени и съответно по-топли.

През лятото може да се предпазим от слънцето с вътрешни или външни щори с различна плътност и пропускливост на светлина.

photo credit: www.mansarda.it

photo credit: www.dailydreamdecor.com

photo credit: www.homedsgn.com

  • ИДЕИ ЗА БАНЯ

photo credit:www.pinterest.com

photo credit: deavita.fr/design-interieur/salle-de-bain/salle-bains-combles-idees-bonnes-et-utiles

Примерите за красиви интериорни решения под покрива са безброй. Най-важното е Вашата мансарда да е подредена и съобразена с Вашия вкус и предпочитания.

Всяко пространство може да се превърне в уютен кът, стая или цяло жилище. Не се колебайте и поръчайте идея за подредба на вашето подпокривно пространство на office@plan-idea.com !

 

#дизайн #мансарда #кухня #спалня #дневна #интериор

Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.

JOIN OUR FAMILY

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
Follow Us
New On Instagram
bottom of page